Hazai hírek
Akadémiai képzés és felvételi nap
Az MLSZ JB Akadémiai képzésének több szintjén is összevonásokkal készültek a játékvezetők a 2021/2022-es évadra.

Augusztus 19-én 57 fő részvételével (27 játékvezető, 30 asszisztens) zajlott az akadémiai kiválasztó nap. A megyékből kiválasztott delegáltak számára előírt interval fizikai teszt a budapesti Ikarus pályán került megrendezésre, ahol a teljesítendő távok mellett a játékvezetők koordinációs feladatokat is elvégeztek, az asszisztensekre pedig ezeken túl még les teszt és leshatár felvételi gyakorlatok is vártak.

A szabályismereti és videós teszttel már Vecsésen, az Airport Hotelben folytatódott a program, ahol a feltörekvő játékvezető generáció tagjai nagy figyelemmel és kellő koncentrációval végezték feladatukat. A 25 kérdéses szabályteszten túl játékvezetői és asszisztens specifikus videótesztet is meg kellett oldaniuk.

A haladó akadémia hallgatói augusztus 20-22. között találkoztak újra, ahol tartalmas szakmai program segítette fejlődésüket. A saját teljesítményük értékelése mellett gyakorlati foglalkozás, közös mérkőzés-elemzés és a mindig hasznos csoportos foglalkozások együttesen készítették fel a játékvezetőket az előttük álló szezon kihívásaira.