Strandlabdarúgás
Baghy Csaba a strandlabdarúgó Euro Winners Cup-on
A magyar FIFA-játékvezető rangos találkozókat vezetett a cataniai Bajnokok Ligájában.

A Szícilia keleti partjainál fekvő, a Jón-tengerre néző Catania adott otthont az idei strandlabdarúgó Bajnokok Ligájának, azaz az Euro Winners Cup-nak, ahol a kontinens legjobb 32 férfi csapata próbált szerencsét. A portugál és brazil légiósokkal erősített magyar bajnok Energia SC Gyöngyös kiemeltként várta a csoportküzdelmeket. A nyolcaddöntőben a Diego Maradona fiával felálló házigazdák együttese állta útját az ötszörös világbajnok Bruno Malias Mendes által vezetett Gyöngyösnek a Domusbet Arenában (3-5). A nagyszabású tornát az olasz Viareggio Beach Soccer nyerte. A BL-trófeáért most először harcba induló hölgyeknél 16 együttes versengett, és végül a Marozsán Dzsenifert foglalkoztató svájci Grasshoppers győzött.
Az Euro Winners Cup 24 fős játékvezetői keretét erősítette Baghy Csaba. Összesen 102 mérkőzést rendeztek meg a 7 nap során – olykor egyszerre 3 pályán is játszottak. A magyar sípmesternek akadt teendője bőven, hiszen 20 meccsre kapott küldést, ebből 11 férfi és 9 női összecsapás volt. Kilencszer működött egyes vagy kettes számú játékvezetőként, ötször töltötte be a tartalék-játékvezető szerepét, míg hat alkalommal időmérőként állt helyt.
Nem csak a mennyiségre, hanem a minőségre is büszke lehet a FIFA-játékvezető, ugyanis a bronzmérkőzést ő vezette a máltai Utulu Amin Jude oldalán.
Legközelebb Baghy Csabára a hó végén a prágai Central Europe Cup-on számítanak.