Hazai hírek
Elhunyt Demeter János
Hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt az egykori élvonalbeli asszisztens.

Demeter János 36 évesen került az országos asszisztensi keretbe. Tatabányán mutatkozott be az élvonalban Vad II István játékvezetése mellett, a mérkőzést az Újpest nyerte 3-2-re. Pályafutása egyik emlékezetes mérkőzése is a lila-fehérekhez kötődik. Amikor Pápán vendégeskedtek, a jelzésére kapott piros lapot Rajczi Péter, miután megütötte a hazaiak védőjét, Tóth Gábort. Remek segítséget adott Kassai Viktornak, ami jól példázta az együttműködés fontosságát.

Az egykori labdarúgó és játékvezetői asszisztens ötvennégy esztendős volt. A remek sportember Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves vármegye több klubjában futballozott, majd a játékvezetők táborába lépett.

A mezőkövesdi asszisztens összesen 60 alkalommal volt élvonalbeli találkozón, utoljára a Vasas–Békéscsaba meccsen segítette Farkas Ádám munkáját. A számára utolsó fordulóban tartalék-játékvezetőként állt helyt a Debrecen-MTK összecsapáson, amelyet úgyszintén Farkas Ádám vezetett, és a játékvezetői team többi tagja Demeter Jánoshoz hasonlóan borsodiak voltak dr. Varga Zsolt, Márkus Tamás, Nagy Róbert és Radványi Ádám személyében. Az MLSZ JB részéről Kurmai Zoltán elnökségi tag, a megyei JB elnöke köszönte meg az országos keretben betöltött szerepvállalását. Mivel 45 esztendős, emiatt neki is búcsút kell intenie a legmagasabb osztálynak.

Súlyos betegségében igyekezett mindenki segítő kezet nyújtani számára, egykori klubjai, a játékvezetői közösség, az MLJT is támogatta gyógykezelését, sajnos ezek is kevésnek bizonyultak.


Demeter János búcsúztatásának időpontja és helyszíne
Időpont: 2024. június 24. 10:30 óra
Helyszín: Jézus szíve templom (Mezőkövesd, Jezsuiták tere 2.)


Emlékét megőrizzük, nyugodjon békében!