Hazai hírek
Iványi Zoltán tavaly után ismét kupadöntőt vezet
A Ferencváros–Újpest Magyar Kupa-finálé május 7-én este fél kilenckor kezdődik a Groupama Arénában.

A Ferencváros huszonkettedszer vagy az Újpest tizedszer? A szombati kupadöntő után kiderül. A presztízspárharc 20.30 órakor Iványi Zoltán sípjelére kezdődik.

A két csapat a szombaton zárult bajnoki szezonban három alkalommal találkozott egymással, Újpesten 2-1-es FTC-siker született, míg a Groupama Arénában előbb 1-0-ra nyertek a lilák, majd két-héttel ezelőtt 2-2-es döntetlen született úgy, hogy a vendégek két góllal vezettek. Mindegyik találkozót Kassai Viktor vezette, aki hétfőn átvette az évad legjobb hazai játékvezetőjének járó elismerést, majd csütörtökön a Liverpool–Villarreal Európa Liga-döntőt dirigálta.

Iványi Zoltánra bízták tavaly is a kupadöntőt (Ferencváros-Videoton 4-0), előzőleg 2011-ben vezetett hasonló tétért vívott párharcot (Videoton–Kecskemét 2-3). A 40 éves békéscsabai sípmester asszisztensei Berettyán Péter (csütörtökön az Anfield Roadon volt tartalék-játékvezető) és a feltörekvő Georgiou Theodoros lesznek. Az alapvonali játékvezetői teendők Erdős Józsefre és Karakó Ferencre hárulnak. A tartalék-játékvezetői szerepet az az Erős Gábor tölti be, aki a 2010-es világbajnokság spanyol–német elődöntőjében és a 2011-es Barcelona–Manchester United Bajnokok Ligája-fináléban volt Kassai Viktor egyik asszisztense.