Nemzetközi hírek
Vad Anita bekerült a világbajnoki keretbe
A FIFA játékvezetői bizottsága a napokban hozta nyilvánosságra, hogy kiket hív meg a 2023-as női világbajnokságra.

A meghívottak között ott van a magyar Vad Anita is, aki asszisztensként vesz részt a tornán.

A 2023-as női labdarúgó-világbajnokságot július 20. és augusztus 20. között rendezik Ausztráliában és Új-Zélandon, a torna játékvezető-asszisztensi keretében Vad Anita is helyet kapott.

"Pályafutásom csúcspontja a világbajnoki jelölés, hiszen a női labdarúgás legnagyobb tornájáról van szó. Hatalmas szakmai kihívást jelent, hogy ott lehetek a 2023-as női VB-n. Büszkeséggel tölt el, hogy Magyarországot képviselhetem egy világeseményen. Az elmúlt két évben folyamatosan figyelemmel követték az edzésmunkámat és a mérkőzéseken mutatott teljesítményemet, úgy gondolom megérte a befektetett munka. A következő megmérettetés a felkészítő szeminár lesz Katarban január végén." - nyilatkozta weboldalunknak Vad Anita játékvezető.

Vad Anita, akinek bátyja, édesapja és nagyapja is sikeres játékvezetői karriert futott be, 2017 óta tagja a nemzetközi játékvezetői keretnek, idén részt vett az Európa-bajnokságon is, jövőre pedig már a világ legfontosabb női tornáján bizonyíthat.

A felkészülés első állomásaként a kiválasztott játékvezetők és asszisztensek Katarban vesznek részt egy négynapos szemináriumon.


forrás: mlsz.hu