Nemzetközi hírek
Vad Anita bemutatkozik a FIFA női világbajnokságon
Kedden (07.25.) a Kolumbia-Dél-Korea csoportmeccsen működik a magyar FIFA-asszisztens.

2023. július 20. és augusztus 20. között rendezik meg a 9. női labdarúgó-világbajnokságot, melynek történetében először van egynél több házigazdája a tornának: idén Ausztrália és Új-Zéland látja vendégül a válogatottakat és szurkolókat. További különlegesség, hogy ez lesz az első női vb, amelyet 32 válogatott részvételével rendeznek meg. Az első két tornán (1991, 1995) 12, a következő ötön 16, a legutóbbi kettőn (2015, 2019) 24 indulhatott el, ezúttal pedig további nyolc válogatott küzd meg a trófeáért.

A torna csütörtökön kezdődött, ahol mindkét házigazda lejátszotta első mérkőzését: Új-Zéland-Norvégia 1-0, Ausztrália-Írország 1-0.


Az év elején, januárban kiderült, hogy a FIFA világbajnoki játékvezetői keretében Vad Anita is bekerült, akkor így nyilatkozott a hír kapcsán:

"Pályafutásom csúcspontja a világbajnoki jelölés, hiszen a női labdarúgás legnagyobb tornájáról van szó. Hatalmas szakmai kihívást jelent, hogy ott lehetek a 2023-as női VB-n. Büszkeséggel tölt el, hogy Magyarországot képviselhetem egy világeseményen. Az elmúlt két évben folyamatosan figyelemmel követték az edzésmunkámat és a mérkőzéseken mutatott teljesítményemet, úgy gondolom megérte a befektetett munka. A következő megmérettetés a felkészítő szeminár lesz Katarban január végén." - nyilatkozta weboldalunknak Vad Anita játékvezető.

Korábbi cikkünk ide kattintva elérhetőA debütálásra nem is kell sokat várni, hiszen kedden (07.25.) a Kolumbia-Dél-Korea csoportmérkőzésen angol játékvezető munkáját fogja segíteni az oldalvonal mellett.


2023 FIFA Women's World Cup™


2023.07.25. Kolumbia - Dél-Korea

Ausztrália,Sydney / Sydney Football Stadium

Játékvezető: Rebecca Welch (ENG)
Asszisztensek: Natalie Aspinall (ENG), Vad Anita (HUN)
Tartalék játékvezető: Marianela Araya (CRC)